Kako ohraniti kakovost vzmetnice?

Nakup nove vzmetnice je opravilo, ki nam vzame kar nekaj časa, energije in denarja. Ko najdemo popolno vzmetnico se sprašujemo samo, kako jo lahko čim dlje obdržimo v prvotnem stanju in ohranimo njeno kakovost. Obstaja nekaj preprostih metod, ki lahko podaljšajo življenjsko dobo vaše vzmetnice in omogočijo da boste na njej udobno spali še leta in leta!

Dobra osnova = dober spanec!

Prvo kot prvo se prepričajte, da vaša vzmetnica stoji na pravem posteljnem okviru. Na voljo je kar nekaj različnih opcij, vsaka s svojimi prednostmi.

01
Klasični posteljni okvir

Sestavlja ga letveno posteljno dno na katerega položimo vzmetnico. Klasični posteljni okviri so v zatonu, nadomeščajo jih njihovi sodobniki, ki poskrbijo za udobnejši spanec.

02
Posteljni okvir s platformo

Ne potrebuje letveno dno, saj je vzmetnica položena direktno na platformo. Navadno so visoki, kar omogoča lažje vstajanje iz postelje. Platforma mora biti luknjasta zato, da je vzmetnica zračna in diha.

02
Box spring

Box spring posteljni okvir vaši vzmetnici nudi trdno, neomajno podporo. Navadno je uporabljen kovinski ali leseni okvir. Na voljo je veliko dimenzij in profilov, tako da sigurno najdete primernega zase.

Zaščita

Največji ubijalec vzmetnic ni naša telesna teža, ampak vsi izločki in ostanki iz našega telesa! Povprečna oseba v eni noči proizvede pol litra znoja. Ko na to dodamo še odpadle lase, odmrle kožne celice, prah in morebitne pršice je to idealna kombinacija, ki uničuje vašo vzmetnico.

Z higiensko prevleko poskrbite za to, da bo vaša vzmetnica čista in sveža. Higienske prevleke so navadno zračne in vodoodporne. Priporočamo prevleko, ki prekrije vseh 5 stranic vzmetnice in omogoča absolutno čistočo ležišča. Vsaka Swiss+Bed vzmetnica pa vsebuje posebno zaščito proti pršicam, zato ste z našimi izdelki lahko sigurni, da spite brez nezaželenih gostov, četudi prevleke nimate.

Obračanje vzmetnice

Redno obračanje vzmetnice bo poskrbelo za dolgo življenjsko dobo vašega ležišča. Če spite sami ali s partnerjem, je dejansko območje na katerem spimo omejeno in majhno, saj se vsako noč nahajamo na istem mestu. Zaradi tega lahko opazimo, da je vzmetnica obrabljena na teh določenih mestih. Ko kupimo novo vzmetnico je priporočljivo, da jo enkrat mesečno obračamo, saj s tem poskrbimo, da se vzmetnica enakomerno obrablja. 

Priporočljivo jo je obrniti za 180° torej tako, da je rob kjer ste prej imeli glavo zdaj spodaj, kjer so noge. Prav tako priporočajo obračanje celotne vzmetnice, torej jo prevrnemo na glavo tako, da spimo na površini, ki je bila prej spodaj! To velja, če sta obe strani vzmetnice isti in namenjeni za spanje.

Odgovoren transport vzmetnice

V primeru, da vzmetnico premikate ali selite na drugo mesto se prepričajte, da to počnete na način, ki ne bo škodil vzmetnici! Zavijte jo v plastiko zato, da po poti ne nabere prahu, umazanije ali kakšnih insektov. Tako jo zaščitite tudi od zunanjih vplivov kot so dež ali sneg.

Brez skakanja, prosim!

Na žalost je skakanje po vzmetnici dejavnik, ki izredno škodi vaši vzmetnici in ji znatno skrajša življenjsko dobo. Vzmetnice niso bile zasnovane, da prenesejo obremenitev skakanja otroka, kot tudi odraslih. Razmislite o nakupu trampolina in ohranite svojo vzmetnico v popolnem stanju! 😀